Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

Svi putevi vode u Tokio

Magazin / Destinacije
Objavljeno 16.07.2015

Japanski megapolis Tokio ima više od 35 miliona stanovnika!

Glavni grad Japana fascinira bogatstvom, visokom tehnologijom i futurističkim izgledom koja stoji rame uz rame sa sjajem starog Japana. Grad zauzima površinu od oko dve hiljade kilometara kvadratnih i obuhvata strme planine na zapadu, kao i suptropska ostrva na jugu.

Predeo centralnog Tokija definiše JR Jamanote linija. Sam centar je pre bio rezervisan za šoguna i njegove samuraje. Poznata predgrađa - Jokohama, Kavasaki i Čiba - neprimetno se stapaju jedno u drugo. U Japanu, svi putevi, pruge, trgovačke i vazdušne linije - vode u Tokio!

Malo istorije

Više od pola milenijuma stari grad vuče korene iz skromnog ribarskog naselja Edo. Pravi uspon je doživeo kada je postao sedište Tokugava šogunata 1603. godine. Dok je car formalno vladao iz Kjota, pravu moć je imao Tokugava šogun u Edu.

Posle Meiđi restauracije 1868. godine, tokom koje je Tougava porodica izgubila svoj uticaj, car se sa porodicom iz Kjota preselio u Edo i preimenovao ga u Tokio.

Znamenitosti

Grad se nalazi pod uticajem vlažne suptropske klime i ima četiri različita godišnja doba: leta su uglavnom topla i vlažna (20-30 stepeni Celzijusovih), zime su mahom blage (0-10 stepeni Celzijusovih - sneg je retkost, ali kad padne, obustavlja se železnički saobraćaj), a čuveni cvat trešanja se dešava u periodu mart-april kada parkovi (najpoznatiji je Uneo) ispune plave cirade i mnoštvo posetilaca.

Brojne su znamenitosti Tokija i u njemu se svašta može doživeti, te ćemo navesti samo neke od najpoznatijih. Tokio kula je čuvena po tome što nudi neverovatan pogled.

Najviša tačka u gradu je ipak zdanje gradske vlade sa kulama bliznakinjama. Još jedna osmatračnica je izgrađena na Ropongi brdima. Možete se prošetati i Duginim mostom u Odaibi. Noć u Zalivu Tokija je upečatljiva, ali se šetališta zatvaraju već oko 20 časova.

Nebeski autobus - dvospratni autobus bez krova - nudi ture obilaska oko gradskog centra. Nebesko drvo je zdanje u kojem se nalaze emiteri, restoran, tržni centar i osmatračnica.