Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

Saporo - najmlađi i najveći

Magazin / Destinacije
Objavljeno 04.03.2015

Saporo je glavni i najveći grad Hokaida, severnog ostrva Japana. Najmlađi i najlepši japanski grad je dom za oko dva miliona ljudi.

Od 1857. godine, grad je urbanistički organizovan po mrežnom sistemu, što je neobično i za japanske prilike. „Velika ulica“ ide smerom istok zapad i deli grad na severni i južni deo, dok „Kreativna reka“ deli grad na zapadni i istočni deo. Ovo je doprinelo da adrese sliče onima u Njujorku (npr. severno od „x“ i zapadno od „y“ ulice).

U lokalne znamenitosti se ubrajaju sahat kula, Išija fabrika čokolade, Odori park, Saporo TV toranj, muzej piva, pinorsko naselje, memorijalni park, Mojvajama (planina), Sahijama park, svetilište, Jozankej (prelepa priroda oko brane je naročito očaravajuća u ranu jesen), JR kula, muzej savremene umetnosti, umetnički park, Merenuma park, Univerzitetsku botaničku baštu, muuzej savremene umetnosti, bivšu zgradu vlade prefekture, festival snega, planinu Teine, skijailšta i još mnogo toga raznovrsnog. 

New Chitose Airport (IATA: CTS) je međunarodni aerodrom udaljen 5 km od centra grada i najveći je aerodrom na ostrvu. Ima odvojene terminale za domaće i međunarodne letove. Treći je na listi najprometnijih japanskih aerodroma i među 70 najprometnijih na planeti. Drugi značajniji aerodrom u ovom gradu je Sapporo Okadama Airport (IATA:OKD).