Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

Santjago de Čile nije samo beton i vino

Magazin / Destinacije
Objavljeno 11.12.2014

Onog trenutka kad stignete u Santjago de Čile, prestonicu Čilea, primetićete mešavinu raznih kultura.

Drevno naselje podno Anda, u okolini reke Mapočo, otkrio je španski konkistador Pedro de Valdivija 1541. godine. Santjago de Čile je postao odredište brojnih međunarodnih poslovnih putnika usled reputacije mirnog i čistog grada sa visokim kvalitetom života.

Većina vladinih aktivnosti se odvija u centru grada koji je dom predsedničkoj palati (La Moneda) i mnogim drugim znamenitostima (npr. Plaza de Armas). Četvrti poput Providensa, Belavista, Les Kondes i Vitakura nude širok izbor prodavnica, restorana i zabavnih mesta za noćni život. Klima je mediteranska u gradu koji je dom za više od šest miliona ljudi.

Iako beton preovlađuje u većini velikih gradova, Santjago je uspeo da osigura i zeleni prostor - Park Metropolitano (Cerro San Cristobal) vidljiv je iz skoro bilo kojeg dela grada. Ne treba propustiti priliku i okusiti neka od najboljih vina Čilea koja potiču iz vinograda izvan grada. Pirke je dobar izbor za jednodnevni izlet pošto se ovo naselje nalazi podno Anda, u dolini Maipo i na obali istoimene reke - ovdašnja lokalna hrana i vina su izvrsna, a ne zaboravite da kupite i po koji suvenir.

Brojne su atrakcije Santjaga: kuća na plaži pesnika Pabla Nerude, Isla Negra, skijaška odmarališta (oko 60 km od grada), kanjon Maipa, luka Valparaiso i letnje odmaralište Vinja del Mar na obali Pacifičkog okeana.

U gradu se nalazi međunarodni aerodrom (IATA: SCL).