Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

Punta Kana - avantura do avanture

Magazin / Destinacije
Objavljeno 11.12.2014

Punta Kana je naziv grada u istoimenom regionu na krajnjem istoku Dominikanske Republike koji zauzima površinu od oko 420.000 kvadratnih metara i poznat je po belim peščanim plažama.

U regionu živi oko 400.000 ljudi, a u samom gradu oko 100.000.

Tropska klima vlada gradom sa prosečnom temperaturom oko 26 stepeni Celzijusovih. Od aprila do novembra temperatura može da dosegne i 32. podeok Celzijusove skale, a od decembra do marta ne pada ispod 20. podeoka.

Vredi posetiti "Altos de Chavon", moderno umetničko selo koje lični na mediteranske gradove iz 16. veka. Nalazi se na spektakularnom brdu koje gleda na krivudavu reku Čavon. U ovom mestu je amfiteatar sa 5000 sedišta, arheološki muzej, zanatske radionice, umetnički studiji i pregršt galerija i restorana.

Popularan je i safari izlet "Bavaro Runners" tokom kojeg možete obići plantaže šećerne trske, tipične dominikanske domove i da jašete na konju po spektakularnim plažama.

Saona ostrvo je dom rezervatu prirode (Parque Nacional del Este). Najfiniji pesak prekriva plaže pod senkom drveća palmi.

Manati park je pravo mesto za ljubitelje životinja pošto se u njemu nalaze egzotične ribe, konji i papagaji, a pruža mogućnost i da zaplivate sa delfinima. Ovde se možete šetati bujnim baštama i slikati živopisne orhideje i tropske biljke.

Vredi obići Marinarium akvapark, poći na akvatičke ture do Delfinskog ostrva, roniti u "Seaquariumu" i splavariti kod grada Harabakoa, na "Dominikanskim Alpima", gde ima 18 različitih kaskadnih vodopada.

U blizini Punta Kane nalazi se međunarodni aerodrom (IATA: PUJ) sa prometom od pet miliona putnika i više od 60.000 letova godišnje.