Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

Puket - plaže i Džejms Bond

Magazin / Destinacije
Objavljeno 11.12.2014

Puket je najveće ostrvo Južnog Tajlanda (48 km dugačko i 21 km široko na najudaljenijim tačkama) i nalazi se na zapadnoj obali Andamanskog mora.

Geografski gledano, ostrvo ima Zapadni deo (po ovom delu je Puket svetski poznat - ovde se nalazi veliki izbor raznovrsnih plaža), Jugoistočni deo, Unutrašnjost i Fang Na zaliv (poznat po krečnjačkim stenama, pećinama, mangrovima i ostrvu Džejmsa Bonda).

Klima je topla i vlažna tokom cele godine. Tokom letnjih meseci su dani uglavnom vedri i sunčani, a noći kišovite. Najviše temperature tokom godine ponekad pređu 34. podeok Celzijusove skale, a najniže retko kada padnu ispod 23 stepena Celzijusovih.

Vredi posetiti Čalong zaliv, Kamalu, Karon, Katu, Nai Ton i Nai Jang i dr. Ostrvo je poznato po brojnim aktivnostima na vodi kao što su plivanje, ronjenje, jahting, džet ski, parasejling, surfovanje, kajting, vejkbording, podvodni ribolov, ronjenje na dah itd. Puket je takođe postao omiljeno odredište za venčanja usled neosporne romantičnosti prirodnih (ali i veštačkih) lepota ostrva.

Takođe, ostrvo je poznato i po medicinskom turizmu usled velikog izbora raznovrsnih tretmana.

Na 32 kilometra od centra grada Puketa nalazi se međunarodni aerodrom (IATA: HKT) na kom je 2013. postavljen rekord: kroz aerodrom je prošlo 11,3 miliona putnika za godinu dana!