Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

Nica - savršena destinacija

Magazin / Destinacije
Objavljeno 27.07.2015

Popularna turistička destinacija je Nica, najveći grad na Azurnoj obali.

Ovaj grad ima pet kilometara plaža, najposećeniji je grad francuske rivijere i drugi, posle Pariza naravno, po broju turista u Francuskoj.

Deluje neverovatno, ali Nica ima više od 200 hotela i oko 16.000 apartmana.

Nica se sastoji iz nekoliko različitih delova. Stari grad je sa klasičnim mediteranskim odlikama: uske, krivudave ulice, visoke kuće od kamena sa drvenim kapcima na prozorima. Luksuzno turističko naselje Vilfranš ima više od 3.000 vila, dok je u blizini i drugo turističko naselje Bolije koje se konstantno širi. Novi deo grada karakterističan je po širokim avenijama dekorisanim palmama, cvećem i travnjacima.

Pogodna klima tokom cele godine, doprinosi da su kafići i restorani, hoteli i diskoteke prepuni gostiju i tokom zime.

Grad je prepun obeležja koja upućuju na činjenice da su u ovom gradu živeli i radili Pikaso, Hemingvej, Šagal i Matis, kao i mnoge druge poznate ličnosti.

Nicu možete da obiđete šetajući, vozeći bicikl ali mogu da vas provozaju i rikšom. Svakog februara ovde se održava jedan od najvećih svetskih karnevala.

Obavezna poseta

Ako ste već u Nici obavezno posetite Šagalov muzej i Matisov muzej, rusku pravoslavnu crkvu svetog Nikole i Englesku promenadu i sve njene znamenitosti.

Ne propustite ni Muzej savremene umetnosti, park Alberta I, Gradska kuću, kao ni kulu Belanda. Nica je poznata i po cenjenim kursevima francuskog jezika.