Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

Montevideo - kultura pre svega

Magazin / Destinacije
Objavljeno 10.12.2014

Montevideo (San Felipe i Santijago de Montevideo) je najjužniji glavni grad južnoameričkog kontinenta i jedan od najjužnijih glavnih gradova sveta.

Nalazi se na istočnoj obali Rio de la Plata i dom je za oko trećinu stanovnika Urugvaja (više od milion ljudi). Grad je osnovan 1724. godine i veći deo istorije se odvijao oko njegovog starog jezgra (Ciudad Vieja). Sredinom 19. veka grad je počeo da se širi ka istoku i taj deo danas potpada pod centar grada.

Međunarodni aerodrom (IATA: MVD) je na nekih 15 km od centra grada i dobro je povezan autoputom.

Ovaj grad je 2013. godine bio Južnoamerička prestonica kulture, s pravom, jer se u Montevideu ulaže mnogo u kulturno-umetničke programe, festivale, muzeje... Neke od znamenitosti koje vredi posetiti: Ciudad Vieja  (Stari grad), Plaza de Independecia (Trg nezavisnosti), Palacio Salvo, katedralu, Mausoleo de Artias, MAPI (muzej autohtone umetnosti), spomenik raznovrsnosti među polovima i mnoge druge.

U Rambli se nalazi put uz vodu na kojem ljudi pecaju, voze bicikl i uživaju u izuzetnom pogledu uz napitak "mate". Čuven je karneval Desfile de Llamadas.