Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

Lima - tropi u blizini pustinje

Magazin / Destinacije
Objavljeno 11.12.2014

Grad se nalazi na zapadu centralne obale Perua, na obali Pacifičkog okeana i dom je za više od 8 miliona ljudi. Prosečna nadmorska visina je 154 metara. Klima je blaga tokom cele godine, iako se nalazi u tropima i u blizini pustinje.

Na severu je grad Karal, ostatak najstarije američke civilizacije, a na jugu je arheološki kompleks Pačakamak. Koreni istorije Lime sežu do perioda pre kolonizacije. Uspostavljanje vicekraljevstva je transformisalo grad u glavni politički i administrativni centar Južne Amerike, a u tom periodu su nastale značajne crkve, manastiri, vile i utvrde. Moderno doba nije preobrazilo istorijski centar koji se nalazi na listi Svetske baštine.

Muzeji sa brojnim remek delima, arheološka mesta, plaže, šetališta, doline, prirodni rezervati, noćni život, avanturistički sportovi i izvrsna kuhinja pružaju glavnom gradu Perua autentičnost koja turistički doživljaj čini jedinstvenim.

Šta vredi obići u gradu: Lima Plaza Major (Glavni trg), Katedralu, Palatu vlade, Kuću gastronomije (muzej hrane). Baranko četvrt je boemska oblast uz obalu, poznata po svom noćnom životu. Centar je dom mnogih vladinih i istorijskih zgrada.

Šta vredi obići u okolini grada: Mamakona imanje (Lurin), Lunahuna (dolina reke Kanjete) i već pomenute Pačakamak i Karal.

Poznati festivali su godišnjica Lime (18. januar), Vinska proslava (1-31. mart), Paso takmičenje konja od aprila do maja i još mnogo toga drugog.

U gradu se nalazi Međunarodni aerodrom Horhe Čavez (IATA: LIM).