Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

Krit - ostrvo legendi i najlepših plaža

Magazin / Destinacije
Objavljeno 03.08.2015

Ostrvo u Sredozemnom moru, Krit, nalazi se na krajnjem jugu Grčke.

Ova turistička destinacija poznata je po Minojskoj civilizaciji i palati u Knososu. Najveće je grčko ostrvo sa oko 600.000 stanovnika. Najveći grad je Heraklion, a podeljeno je na četiri okruga: Iraklion, Lasiti, Retimno i Hanija. Poznati gradovi su i Kanija, Retimno, Agios Nikolaos i Jerapetra.

Ostrvo je poznato i po bogatoj istoriji i puno legendi, a danas po velikom broju hotela i prelepih peščanih plaža. Ova letnja destinacija idealna je za starije osobe ili porodice sa decom. Ipak, i mladi željni noćnog provoda i dnevne zabave imaju svoje kutke - to su Hersonisos i Malja (Malia), u koje po nepisanom pravilu ne dolaze stariji od trideset.

Ostrvo boga Zevsa nalazi se na raskrsnici tri kontinenta - Evrope, Azije i Afrike, pa je čak i klima specifičnija nego na drugim grčkim ostrvima. Ovde se nalazi najveća bašta palmi u Evropi (Vai), ali i najveći evropski zabavni aqua-park (Aquasplash).

Turiste oduševljavaju i impresivni planinski predeli i plodne doline, ali i bogata gastronomska ponuda, suveniri. Krit pruža sve mogućnosti: pored klasičnog letovanja, može da se kampuje, planinari, roni, surfuje...

Let avionom iz Beograda traje oko dva sata.