Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

Hamburg - grad sa 2.500 mostova

Magazin / Destinacije
Objavljeno 11.12.2014

Na samom severu Nemačke, nalazi se Hamburg - jedan od najlepših i najvećih gradova u ovoj zemlji.

Hamburg je "Kapija sveta", primorska lepotica, pa i primorska prestonica sveta, sa više od 2.500 mostova. 

U ovom gradu živi više od 180 nacija. Ima bogatu tradiciju, ali je i veoma moderan. Turistima se preporučuje poseta istorijskom kompleksu Špajherštat, zatim novom centru grada HafenCity-ju. Nikako ne bi trebalo propustiti šetnju ali i krstarenje po luci, u koju uplovljavaju i isplovljavaju najveći i najlepši brodovi za krstarenja, ali i teretnjaci. Kada Queen Mary 2 dolazi u luku na hiljade posetilaca posmatra ovaj događaj često praćen vatrometom. 

Pogled sa vidikovca na Cruise centru, od "Biserne obale" duž Elbe do Magelan terasa u HafenCity-ju svaki turista pamti do kraja života. Zanimljivo je da poslovna zgrada Dockland, koja ima nagib od 40 metara iznad reke i ima otvorenu terasu sa vidikovcem. Zanimljivo je i u delu grada koji se zove St. Pauli u kojoj je "ulica greha" - Reperban, zatim na Ribljoj pijaci u Altoni. 

Za sve kupoholičare - prava destinacija je Jungfernštig, šoping ali i i finansijska zona grada. Centar grada je podelio veštačko jezero na dva dela pa se i tu može šetati - pored obale.

Hamburg je bogat zelenilom - parkovi su raspoređeni po celom gradu. Jedan od najvećih je Štatpark - veliki park sa kanalima, malim jezerima i velikim bazenom na otvorenom. U Štatparku se nalazi najveći Planetarijum u Evropi.

Međunarodni aerodrom Hamburg (HAM) jedna je od najznačajnijih evropskih vazdušnih luka.