Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

City Break: Madrid

Magazin / Destinacije
Objavljeno 14.03.2017

Jedan od najboljih načina da upoznate Madrid je tura otvorenim autobusom. Posetu bi trebalo planirati unapred, pa ko želi da vidi stadion Real Madrida, mora da tome posveti čitavo popodne.

Španska prestonica je ogroman grad, prepun fascinantnih spomenika, bogatih muzeja, poznatih trgova, elegantne arhitekture. U Madridu zaista mnogo toga može da se vidi...

10.00
Puerta del Sol je glavni gradski trg, na kojem se čeka Nova godina. Kapija je okrenuta ka istoku i ujutru je najzanimljivija, kad je okupana suncem. Izgrađena je 1860. godine, blizu je najpoznatiji restoran "Sobrino de Botin", a posle kratke šetnje stiže se do drugog važnog trga, Plaze major.

11.00
Plaza major je mesto okupljanja od srednjeg veka, a u restoranima i kafićima ovde je najbolja atmosfera, a cene su najviše. Trg je nastao 1620. godine i statua Felipea Trećeg se nalazi u sredini, a ovo je bilo mesto za veliku pijacu, pogubljenje i krunisanje kraljeva, borbe bikova i razne proslave. Sada ovde vlada noćni život.

12.00
Gran vija je glavna arterija grada koja pleni elegantnim zgradama koje podsećaju na Njujork. Ovde se nalazi stotinu radnji, prodavnica, hotela, banaka, restorana, bioskopa, pozorišta.

13.00
Pošto je šteta vreme potrošiti na ručak (jer traje dugo i počinje tapasom), najbolje je uzeti sendvič sa šunkom i ćuros (duguljaste krofnice) sa čokoladom.

14.00
Kraljevska palata važi za najprivlačniju i najimpozantniju u Evropi, a nalazi se na divnom Trgu orijenta. Izgrađena je na mestu maorskog Alkazara, uništenog 1734. godine. Pored neverovatno ukrašenih prostorija, ovde se može videti i originalni nameštaj, tapiserije, slike, keramika, freske italijanskih i španskih slikara.

16.00
Teško je odabrati samo jedan muzej u Madridu, ali Prado je svakako najčuveniji. Ova ogromna galerija čuva najpoznatija dela Velaskeza, Rafaela, Rubensa, Goje, Boša... Ispred muzeja se nalazi prekrasna Fontana boginje Cibele.

17.00
Nedaleko je i park Retiro, koji je bolji izbor za porodice od muzeja Prado. Ovo je i pravi trenutak da se ode do stadiona Real Madrida.

19.00
Borbe s bikovima su najbolje u Madridu. Sama arena je arhitektonski biser (metro-stanica "Las Ventas") izgrađena 1931. godine u maorskom stilu. Borbe je najbolje gledati u maju i junu, kada traju neprestano 20 dana i počinju u 19 časova, a karte se kupuju na biletarnici.

20.00
Madrid je čuven po noćnim izlascima koji traju do ranih jutarnjih sati, a ko želi da oseti dušu Španije, treba da ode na veče flamenka.

Izvor: Novosti

Tagovi:    madrid    španija    city break