Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

Čengdu: Med i mleko

Magazin / Destinacije
Objavljeno 07.12.2014

Čengdu je najveći grad provincije Sičuan na jugozapadu Kine. Nalazi se na obodu plodnih visoravni Crvene kotline, a zbog agrarnog bogatstva, ovaj grad zovu još i 'Zemlja mleka i meda'.

Reka Funan deli Čengdu na dva dela, ali je rečni saobraćaj gotovo zamro. Najveća gradska zona je sada podeljena na pet distrikta, četiri predgrađa i devet oblasti, te tako ovde živi više od 14 miliona ljudi.

Reputacija opuštenog mesta prati ovaj grad pošto je orijentisan ka kulturi i razonodi. Zbog velikog broja zelenih površina, Čengdu se smatra najboljim kineskim megalopolisom za život. Noćni život je veoma bogat, a grad ne oskudeva zdanjima koja su izgrađena po arhitektonskim rešenja sa Zapada.

Vredi obići Tianfu trg, Narodni park, Sičuan muzej nauke i tehnike, Zoološki vrt, Operu, Hram, Srećnu dolinu, Floralend, Istraživačku stanicu za pande i još mnoga druga mesta. Međunarodni aerodrom (IATA: CTU) se nalazi oko 16 km od centra grada.

Leti temperatura ponekad pređe 30. podeok Celzijusove skale, a zimi retko kada spadne ispod tri stepena Celzijusovih. Grad je takođe poznat i po nedostatku sunčeve svetlosti, a okolne planine na istoku doprinose da leta budu topla i vlažna.