Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

Čaroban vikend u Bratislavi

Magazin / Destinacije
Objavljeno 19.05.2016

U Bratislavi, slovačkoj prestonici, može da se provede veoma interesantan vikend iako je ovaj grad uvek u senci okolnih velikih i poznatijih "komšija".

Ako ste dobro organizovani, u Bratislavi se možete nezaboravno provesti za samo jedan vikend, a mi vam predlažemo kako da ga maksimalno iskoristite.

Upustite se u avanturu vožnje kanuima
Sportski kompleks “Divoka voda” smešten je u najširem delu Dunava, u južnoj četvrti Čunovo. Ovde možete uzeti kajak i isprobati kako izgleda ovaj adrenalinski sport, a jedini uslovi su da imate dovoljno snage i kondicije i da naravno znate da plivate.

Posetite “muzej Gugenhajm”
Nažalost, za posetu pravom Gugenhajmu ćete morati u Njujork, ali vredi da posetite galeriju Nedbalka, čijii enterijer podseća na slavni njujorški muzej. Ovde se nalaze moderna dela umetnika, kojima su Slovaci zadužili svet u poslednjih stotinak godina.

Odvezite se brodom do dvorca Devin
Star više od hiljadu godina, ovaj dvorac je jedan od simbola burne slovačke prošlosti. Pošto ga je srušila još Napoleonova vojska, od njega su ostale samo ruševine s kojih se pruža divan pogled na Dunav i Moravu.

Istražite čudesnu umetničku galeriju
Iako je udaljena od centra, galerija Danubiana Meulensteen jedno je od najboljih mesta u gradu za ljubitelje umetnosti. Do nje možete doći autobusom koji polazi iz centra grada, nakon što pogledate izložbu, sedite u Art kafe i uživajte.

Posetite zelenu oazu
Železna studnička (gvozdeni izvor), jedno od najlepših mesta za opuštanje u Bratislavi. Ljudi su nekad mislili da je voda ovde bogata gvožđem i mineralima pa je tako i dobila ime, ali je nakon detaljnije analize utvrđeno da je reč o sasvim običnoj vodi. Porodice s decom, biciklisti i rekreativci obožavaju ovo mesto. (dnevnik.hr)