Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

TAP Portugal

Magazin / Aviokompanije
Objavljeno 08.12.2014

Portugalska nacionalna avio kompanija je TAP Portugal (TP), poznatija kao TAP.

Baza joj je međunarodni aerodrom Portela, koji se nalazi u neposrednoj blizini Lisabona. Odatle leti do više destinacija u Latinskoj Americi, Severnoj Americi, Africi i Aziji. Na 60-godišnjicu od osnivanja, 2005. godine, postala je članica grupacije "Star Alliance". TAP Portugal spada u deset najsigurnijih avio kompanija u svetu.

Kompanija je osnovana 14. marta 1945. godine, a prvi let je obavljen godinu dana kasnije na relaciji Lisabon - Madrid. 

U ovoj, 2014. godini, sa deset novih destinacija trenutno TAP nudi putnicima ukupno 77 destinacija u 37 zemalja, odnosno obavlja 1.600 letova nedeljno sa 55 aviona tipa Airbus. Sredinom prošle decenije TAP Portugal je otkupio avio kompaniju PGA, i tako dobio 16 aviona koji saobraćaju u regionalnom saobraćaju. 

Flota TAP-a sastoji se od A319, A320 i A321 u kratkolinijskom, odnosno od A330 i A340 u dugolinijskom saobraćaju. 

Od 1. jula 2014. TAP Portugal uvodi direktne letove na liniji Beograd - Lisabon, tri puta nedeljno. Let traje oko tri i po sata. Red letenja omogućava odlične veze sa gradovima širom Portugala, ali i sa 12 gradova u Južnoj i Severnoj Americi (Brazil, Venecuela, Kolumbija, Panama, Njujork i Majami), kao i sa 14 afričkih destinacija. (Foto: flickr by Pieter van Marion)