Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

Lufthansa

Magazin / Aviokompanije
Objavljeno 11.12.2014

Koreni nemačkog nacionalnog avioprevoznika Lufthansa sežu do 1926. godine kada je vlada ove zemlje odlučila da učestvuje u sufinansiranju aviokompanije.

Kompanija od 1994. godine više nije u državnom vlasništvu. Iako je sedište kompanije Lufthansa (IATA: LH) u Kelnu, glavne baze su na Aerodromu Frankfurt i Minhen. 

Najveća evropska avio kompanija od 2013. godine ima tihe i za okolinu pogodne vazduhoplove. Lufthansa grupa je naručila 59 ultra modernih širokotrupnih letelica, što ju je svrstalo u red privatnih nemačkih kompanija sa najvećom investicijom. Avioni Boeing 777-9X (poručeno 34) i avioni Airbus A350-900 (poručeno 25) troše u proseku samo 2,9 litara kerozina po putniku na svakih pređenih 100 km, a nivo buke je manji za više od 30%. 


U septembru 2013. godine, Lufthansa je dobila prestižnu nagradu u svojoj branši - “International 5 Star Diamond Award” - za prvoklasnu uslugu interkontinentalne flote, Prvoklasni terminal Lufthanze u Frankfurtu i za Prvoklasni salon Lufthanze na Međunarodnom aerodrom JFK (Njujork).

Tokom 2013. godine, avioni Lufthansa grupe (620) prevezli su 104 miliona putnika i 1,9 miliona tona tereta. Sama Lufthansa ima više od 280 vazduhoplova u floti i opslužuje dvadesetak domaćih i oko 180 međunarodnih destinacija u osamdeset zemalja na četiri kontinenta.

Ova avio kompanija jedan je od osnivača Star Alliance i stoprocentni vlasnik niskotarifne kompanije Germanwings.