Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

Air France

Magazin / Aviokompanije
Objavljeno 10.12.2014

Francuska avio kompanija Air France osnovana je 7. oktobra 1933. udruživanjem nekoliko manjih kompanija.

Za samo nekoliko godina svrstana je među najveće evropske avio kompanije koja je imala odličnu mrežu letova po Starom kontinentu i severnoj Africi. Air France je pre II svetskog rata imao prekookeanske letove, a posle rata, kompanija je nacionalizovana i modernizovana. Air France je jedan od osnivača Međunarodnog udruženja vazduhoplovnih telekomunikacija - SITA (1949.).

Tokom narednih decenija postaje jedna od vodećih svetskih avio kompanija sa letovima po celoj planeti. Jedan je od osnivača alijanse Skyteam. Sada, Air France ima flotu od oko 250 aviona, među kojima su i Airbus A380, sa letovima do više od 200 destinacija širom sveta.

Glavne baze su Aerodrom Šarl de Gol i Aerodrom Orli u Parizu, a kompanija ima još pet manjih baznih aerodroma u Francuskoj. Air France je bio nacionalna avio kompanija Francuske, do 2004. kada se ujedinila sa holandskim KLM-om. Zanimljivo je da je ova kompanija prva u svetu uvela u komercijalnu upotrebu uskotrupne avione Airbus 320 i prva koja je naručila superdžambo avione, Airbus 380-800.

Kompanija nudi četiri primarne klase: La Premijer (prva), Biznis, Premijum Vojadžer (premijum ekonomska) i Vojadžer (ekonomska). Pored AVOD-a (program Audio video na zahtev; veliki izbor video, audio i muzičkih sadržaja i igrica), putnici na svim letovima mogu da gledaju filmove na engleskom, španskom ili francuskom jeziku, kao i pojedine na kineskom, japanskom i korejskom jeziku. Pored keteringa, nudi se i mogućnost kratkog učenja jezika. 

Air France leti desetak puta nedeljno iz Beograda do Pariza u saradnji sa Jat Airways-om. (Intertravel)

Tagovi:    Air France    Francuska    AF    Pariz    CDG