Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

Zašto da obiđete Beč...

Magazin / Atrakcije
Objavljeno 31.08.2016

Beč može da se poseti u bilo koje doba godine, ali poseban je početkom jeseni. Nova atrakcija je slika "Posmatrač" mladog umetnika Golifa na čak 30.000 kvadrata, pišu Večernje novosti.

Zahvaljujući raskošnim građevinama, Beč je lep čitave godine, ali je, ipak, u jesenjim toplim bojama najbolje šetati oko katedrale Stefansdom. Mnogo iznenađenja ove jeseni čekaju posetioce carskog grada. Pored dobro znanih turističkih atrakcija treba prošetati i ulicama van centra, jer se može doživeti nešto potpuno nesvakidašnje.

Koplje sudbine u Hofburgu
Sedam vekova je Habzburška monarhija vladala najvećim delom Evrope. Zbog toga, ne treba ponovo ići u dvorac Šenbrun, nego zaviriti u Hofburg. Tu se čuva koplje sudbine kojim je legionar Longin, navodno, probo Isusa. Zbog ovog koplja je Hitler anektirao Austriju, kako bi ga vratio u Nirnberg i tako, prema proročanstvu, osvojio svet!

Najveća slika na svetu
Čitavo leto mladi austrijski umetnik Golif u Trećem becirku je na površini od 30.000 kvadrata slikao umetničko delo, crno-belo lice. Delo "Posmatrač" pokriva površinu od četiri fudbalska terena! "Posmatrač" će moći da se vidi naredne tri do četiri godine. Zbog veličine, lice je vidljivo samo uz pomoć foto-aparata, kamere ili iz aviona.

Podzemlje "Trećeg čoveka"
Obožavaoci filma "Treći čovek" i protagoniste Herija Lajma imaju priliku da do 30. oktobra posete originalno mesto snimanja filmskog klasika iz 1949. godine. Obilazak bečke kanalizacije traje 45 minuta i pored zanimljivosti iz filmske istorije mogu se saznati interesantne činjenice o kanalizacionom sistemu grada Beča. Kroz kanalizacioni sistem Beča dnevno protiče pola milijarde litara otpadnih voda. One se ekološki sprovode do glavnog bečkog postrojenja za prečišćavanje u Zimeringu. Ulaznice su tri i po ili sedam evra, rezervacija je neophodna i zabranjeno je za decu mlađu od 12 godina.

Kafe "Melanž"
Svaka čast Brazilu, ali da 1685. godine nije u Beču otvorena prva kafeterija, mi danas ne bismo imali "kulturu kafe". Istorijski doprinos bečkih starih kafića svetskoj kulturi je toliki da ih štiti i Unesko! Kafa u kafeima "Melanž", "Central", "Landaman", "Aida", "Demel", "Havelka", "Švarcenberg" je ritual, a ne braon napitak. U Beču radi 2.500 kafeterija, od kojih su 900 tradicionalne kuće kafe, 800 kafe restorani, 680 espreso barovi i 120 kafići.

Pijaca "Nahmarkt"
"Nahmarkt" je najveća pijaca još od 16. veka i nalazi se u Četvrtom distriktu. Pored voća, povrća, gastronomskih čuda od mesa i delikatesa od sira, ovde se može uživati u kulturnoj mešavini raznih naroda.

Vinogradi u centru
Beč jedini na svetu ima vinograde u gradskoj zoni, ali vino može da se proba u mnogim dobrim vinarijama Grincinga. Najpoznatija vinska kuća je "Šlumberger" koja proizvodi odličan šampanjac, a gosti mogu da uđu u vinske podrume i šetaju hodnicima punim buradi vina.

Noć u Prirodnjačkom muzeju
Na Trgu Marije Terezije nalazi se Prirodnjački muzej koji se lako prepoznaje po skulpturi slona. Neverovatna kolekcija minerala, insekata, leptira, dinosaurusa i mamuta dovoljan je razlog da se uđe u ovaj muzej. Ovde se čuva i skulptura najzgodnije Evropljanke praistorije - Vilendorfske venere, a za decu se subotom organizuje noć u muzeju. (Izvor: novosti.rs)