Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

Sedam atrakcija Holandije

Magazin / Atrakcije
Objavljeno 10.12.2014

Iako je Holandija poznata kao zemlja lala, marihuane, seksa i piva, nikako ne treba zaboraviti bajkovite vetrenjače i predivne građevine. Predstavljamo mesta koje ne smete da propustite ako vas put odvede ovu prelepu zemlju.

Utreht - U starom jezgri koja obuhvata centar grada nalaze se mnoge zgrade i objekti iz ranog Srednjeg veka. Jedan od razloga je i taj što je ovaj grad do 8. veka bio religijski centar Holandije. Osim toga, Utreht je bio jedan od najvažnijih gradova na ovim prostorima, dok ga nije istisnuo Amsterdam.

De Houg Veluve Nacionalni park -  Dominiraju šume i travnate površine. Tu se nalazi i prirodni rezervat "De Hoge Veluve", nacionalni park površine 5.400 hektara.

Jordan Distrikt, Amsterdam - Ako želite upoznati Holandiju u malom, svakako posetite Amsterdam. Ako želite da otkrijete najbolje od Amsterdama - posetite Jordan četvrt u kojoj ćete pronaći mnoštvo kafića, šarmantnih restorana i butika.

MastrihtMastriht - To je grad jezičke raznolikosti, najviše zahvaljujući svojoj lokaciji na središtu različitih govornih područja, kao i internacionalne studentske populacije. Mastriht je takođe poznat i kao grad kulture, istorije i i lokalnog folklora i veoma je popularno turističko odredište.

Lajden - Jedan od najstarijih gradova u zemlji, prvi put se spominje 922. godine. Temelji se na metalnoj, farmaceutskoj i prehrambenoj industriji. Zanimljiv da se poseti, pogotovo ako imate ceo dan samo za njega.

Kinderdijk - Kinderdijk je mesto najveće koncentracije tradicionalnih vetrenjača u Holandiji i u svetu i jedno od najpoznatijih turističkih atrakcija koje nudi Holandija. Selo je upisano na UNESCO popis mesta svetske baštine u Evropi 1997. godine.

Vrtovi Keukenhof - Najveći svetski vrt cveća smestio se u Holandiji. Ovde se godišnje posadi preko sedam miliona cvetova! (vesti-online.com)