Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

Burdž el Arab (Dubai)

Magazin / Atrakcije
Objavljeno 10.12.2014

Dubai ima pregršt turističkih atrakcija ali se vremenom izdvojio kao simbol grada Burdž el Arab (Toranj Arapa).

Superluksuzni hotel u Ujedinjenim Arapskim Emiratima visok je 321 m i i sagrađen je na veštačkom ostrvu na 289 m id Džumeira plaže. Do ovog 650 miliona dolara "teškog" zdanja dolazi se posebnim mostom sa plaže. Izgradnja je započeta 1194. a arhitekta Tom Rajt odlučio je da sagradi hotel po uzoru na arapski brod Doua.

Samo gradnja veštačkog ostrva trajala je tri godine. Hotel je izgrađen u obliku latiničnog slova V i sa jedne strane je povezan tzv. jarbolom. Druga strana, okrenuta prema obali, povezana je teflonskim platnom koje je presvučeno staklenim vlaknima. 

Burdž el Arab nema klasične sobe, već samo 202 luksuzna apartmana. U pitanju su dupleksi sa po nekoliko telefona, najsavremenijom tehnologijom, a najskuplji imaju i sopstveni lift. Najniža cena noćenja je 1.000 američkih dolara, a najveća - 28.000 dolara! I pored toga, svakodnevna popunjenost hotela je od 80 do 94%.

Pored mnogobrojnih (najboljih na svetu) restorana, u hotelu se nalazi i akvarijum sa više od milion litara morske vode. Tu su i četiri bazena, spa i wellness klubovi, heliodrom...