Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

Aerodrom Frankfurt

Magazin / Aerodromi
Objavljeno 10.12.2014

Jedan od deset najboljih svetskih aerodroma je Međunarodni aerodrom Frankfurt na Majni, koji je i među najprometnijima ali i jedan od onih na kom se najbolje šopinguje.

Aerodrom Frankfurt ima četiri piste na dvanaest kilometara od centra grada. Odavde avioni svakodnevno poleću na više od 250 destinacija širom sveta. Dva voza polaze na petnaest minuta do centra grada, ali vozom od aerodroma može da se stigne i do drugih nemačkih gradova. 

Ovaj aerodrom je jedan od onih na kome putnici najčešće presedaju, a neki na sledeći avion čekaju i više od 12 sati. Za većinu prekookeanskih letova iz Beograda upravo je frankfurtski aerodrom mesto presedanja.

Da ne bi bio sasvim obična čekaonica, na Terminalu 1 ovog aerodroma nalazi se više o 220 prodavnica, restorana, barova, kafića, Internet zona, nekoliko kockarnica, duty free šopova na svakom koraku, tu su saloni lepote, sve za wellness, podzemna garaža...

Zanimljivo je da domaćin avio kompanije Lufthansa ima "šoping aveniju" i "šoping bulevar", a kod Terminala 1 i hotel "Sheraton" sa više od hiljadu soba. Tu je i popularni "Airport City Mall", dok je za kupoholičare na Terminalu 2 dostupna "Shopping Plaza" sa prelepim pogledom na okolinu.

Najpoznatiji svetski brendovi imaju svoja mesta na aerodromu, a među njima su i Boss, Swarowski, Gucci, Christ, Porsche, Bvlgari, Fossil i drugi. Svakog meseca uprava aerodroma organizuje rasprodaje, dane kulinarskih specijaliteta iz celog sveta; tokom cele godine organizuju se sajmovi, koncerti klasične muzike, čak i dečji rođendani...

Na aerodromu su "zaposleni" i virtuelni asistenti koji govore desetine jezika, pa svakako olakšavaju boravak u ovom "malom gradu". (Intertravel; foto: flickr by UggBoy)

Tagovi:    Frankfurt    FRA    Majna    Nemacka