Molimo sačekajte...
Sistem trenutno vrši obradu podataka
Online rezervacijom štedite novac i doprinosite zaštiti životne sredine.
Intertravel brine o vama tokom celog vašeg putovanja.

Aerodrom Fiumicino - Rim

Magazin / Aerodromi
Objavljeno 10.12.2014

Fiumicino – Leonardo da Vinci International Airport (FCO) je rimski aerodrom, najveći u Italiji sa više od 38 miliona putnika godišnje.

Fiumicino se nalazi na 35 kilometara od centra Rima i odlično je povezan sa gradom (železnica, metro, auto put). Vozovi polaze na petnaest minuta, a cena karte je 5 evra. Autobuska karta je oko 10 evra. 

Aerodrom je baza nacionalne italijanske avio kompanije Alitalia, a nalazi se među 30 najprometnijih aerodroma na planeti (šesti u Evropi). Nazvan je po italijanskom geniju Leonardu da Vinčiju, koji je dizajnirao prototip helikoptera i leteću mašinu sa krilima. Aerodrom se nalazi na 15 kvadratnih kilometara.

Najviše putnika sa rimskog aerodroma leti do Pariza, Londona, Madrida i Amsterdama, a što se tiče italijanskih gradova - Katanija je bez premca, a slede Milano i Palermo. Najpopularnije prekookeanske destinacije su Njujork, Tel Aviv, Dubai, Toronto i Buenos Aires.

Naravno, na aerodromu postoje mnogobrojni butici i prodavnice najpoznatijih svetskih i italijanskih brendova, snek i vinski barovi, restorani, brza hrana, poslastičarnice. Tu su i menjačnice, apoteke, saloni, putničke agencije, banke. Može da se koristi bežični internet, a prvih 30 minuta je besplatno.

Šalter srpske nacionalne kompanije Jat Airways (Air Serbia) smešten je na Terminalu 3. (Intertravel)