Slovenija - ponude avio karata, aranzmana i hotela

Avio karte

Direktan let
Let u jednom pravcu
Povratni let:

Pretraga hotela

Pretraga aranžmana avio prevoz

Aranžmani
Hoteli!

Avio karte, hotel i aranžmani za gradove

Zanimljive informacije o ovoj zemlji

Ljubljana (nem. Laibach, nekada Emona) se nalazi na reci Ljubljanici blizu ušća ove reke u Savu. Prosečna temperatura je od 0 stepeni u decembru, do 22 stepena tokom jula. 

Iako jedna od manjih evropskih prestonica, Ljubljana zbog položaja u tzv. ljubljanskoj kotlini, između Alpa i Jadranskog mora, ima i uzbudljivu istoriju ali i veoma bogatu kulturnu ponudu. U Gradu kulture, u srcu Slovenije, turisti obično polaze od centralnog Prešernovog trga, kojim dominira velika Blagoveštenska crkva. Malo dalje je Tromostovlje i Ljubljanica na čijoj obali se nalaze restorani, kafići i gradska pijaca. Stari grad pod kaldrmom ima dosta galerija, kao i modernih radnji za kupoholičare. U slovenačkoj prestonici nalaze se i Narodna galerija Slovenije i Moderna galerija Ljubljana.

Atraktivne su vožnje u turističkim brodićima ali i obilazak grada iz vazduha u balonima. Turistički vodiči sigurno će pokazati sve značajnije stare građevine, ali i najmodernija mesta u gradu. Izdvajamo Art market na obali Ljubljanice, koji je aktuelan svake godine od početka maja do sredine oktobra.

Ljubljanski hoteli su među najboljima u Evropi, na odličnim lokacijama i svi nude apsolutno sve što je potrebno i za rad i za odmor. Ljubljana je poznata po odličnim sajmovima, festivalima (Letnji festival i Druga godba - World Music Festival, maj), a najbolji muzičari sveta često dolaze, a ne retko je njihov ovdašnji nastup i jedini na prostorima bivše Jugoslavije. U noćnim klubovima zastupljeni su svi značajniji muzički pravci, a otvoreni su do ranih jutarnjih časova.

Najveći deo od oko 30 hektara parkova zauzima Tivoli u kom se nalazi i popularni dvorac Tivoli. Mora se videti Zmajski most i Prešernov spomenik, Biskupska palata, Stiški dvorac, Botanička bašta, Zoo vrt...

U septembru 2013. (pored Jesenica, Kopera i Celja) u Ljubljani će biti održano Evropsko prvenstvo u košarci, na kom će nastupati i reprezentacija Srbije. (Priredio: Nenad Mandić; foto: flickr by xiquinhosilva)