Hrvatska - ponude avio karata, aranzmana i hotela

Avio karte

Direktan let
Let u jednom pravcu
Povratni let:

Pretraga hotela

Pretraga aranžmana avio prevoz

Aranžmani
Hoteli!

Avio karte, hotel i aranžmani za gradove

Zanimljive informacije o ovoj zemlji

Neograničene su mogućnosti poseta muzičkim i pozorišnim predstavama, muzejima i mnogobrojnim galerijama, prijatnim šetnjama. Grad čini veoma zanimljiva arhitektura i atmosfera. Poseban šarm Zagrebu daju prostrane pešačke zone sa "open air" kafićima, baštenskim i uličnim terasama razasutim po celom gradu. Najveći broj kulturnih i drugih institucija nalazi se u centru grada. 

Zagreb je grad međunarodnih sajmova, simpozijuma, poslovnih susreta (Zagrebački velesajam i kongresi), sa oko 6.000 kreveta u hotelima, od kojih neki pripadaju svetski poznatim lancima. Sve je više malih porodičnih hotela. Tu je i tridesetak atraktivnih parkova, a najpoznatiji su Lenucijeva ili zelena potkovica - kompleks od sedam zagrebačkih trgova koji oblikuju četvrt Donjeg grada. Tu je i Maksimir sa Zoološkim vrtom, Jarun, Bundek i Sljeme, najviši vrh planine Medvednice.

Kultura
Bogatstvo kulturnog života čine brojne pozorišne predstave, opere i operete, koncerti moderne, klasične i džez muzike i brojni festivali. Osim programa Zagrebačke filharmonije, simfoničara i solista, česta su gostovanja poznatih svetskih grupa, orkestara, dirigenata i solista. Takođe, na zagrebačkim ulicama tokom godine na ulicama se organizuje veliki broj priredaba, koji gradu daju živost i dodatnu atraktivnost.

Noćni život
Zagreb danas ima pet velikih diskoteka, petnaestak klubova, dvanaest pabova, desetak pivnica i isto toliko lounge barova kao i noćnih klubova, zatim koktel-barova, nekoliko jazz klubova, mnogo kafića i restorana u kojima se, između ostalog, nudi i dobar noćni provod. Oni skloniji iskušavanju sreće mogu da se zabave u petnaestak kasina. Najživlje je u strogom centru grada, a veselo je i na "zagrebačkom moru" - jezeru Jarun, gde se noćni doživljaj, zbog brojnih klubova i kafića, može uporediti sa onim u najpoznatijim svetskim turističkim destinacijama.

Shopping
Veliki trgovački centri u samom središtu grada, lepo uređene radnje sa lokalnom ponudom i međunarodni brendovi smešteni u centralnoj pešačkoj zoni - Ilici, razlozi su zbog kojih je Zagreb omiljeni shopping odredište. Preporuka je da se pažnja obrati na vina, poslastičarske proizvode, kao i na ručno rađenje umetničke predmete od tekstila, stakla i drveta. Naravno, u ponudi je i kvalitetna obuća i odeća kao i nakit lokalnih dizajnera.

Gastronomska ponuda
Zagreb ima velik broj restorana, gostionica i kafana. Zagrebački restorani poznati su po kvalitetnoj kuhinji u kojoj dominiraju mediteranska i kontinentalna jela, ali i specijaliteti internacionalne kuhinje. Ukusan obrok upotpunjava se veoma kvalitetnim vinima iz okoline Zagreba, ali i drugih hrvatskih vinskih regiona.

Okolina Zagreba
Veoma lepu i atraktivnu okolinu glavnog hrvatskog grada, sa bogatim vinogradima i vinskim putevima, čine i srednjovekovni barokni dvorci (oko doline Loire) kao i etno selo u Kumrovcu. Hrvatsko zagorje odlikuje se najpoznatijim hrvatskim banjama - Tuheljske, Stubičke i Krapinske toplice. Tu je i poznato svetilište Marija Bistrica, a zanimljiv je i grad Krapina gde su krajem XIX veka pronađeni ostaci krapinskog pračoveka - najveće nalazište neandertalaca u svetu.

Stari feudalni dvorci i tvrđave takođe su veoma atraktivni, dok je dvorac Trakošćan iz XIII veka najromantičniji. Omiljeno izletište Zagrepčana je park prirode Medvednica. Severozapadno od grada je Samobor, poznat po bogatoj gastronomskoj ponudi, tradicionalnim priredbama, među kojima se ističu karnevalske svečanosti. Istočno od Zagreba je Zelinska dolina sa Zelinskim vinskim putem. Vredi posetiti i lečilište Naftalan kod Ivanić Grada, i Lonjsko polje u kome je prvo evropsko selo roda - Čigoč.

Najlepše u Zagrebu
Naravno da teško izdvojiti ono najlepše i najvrednije, ali nabrojaćemo nekoliko "ambijentalnih uživancija". Svakom šetnjom može se dodati novi zagrebački "naj"...

Među spomenicima ističe se Marijin stub sa anđelima i fontanom (1865.) koji se nalazi ispred Katedrale, spomenik banu Josipu Jelačiću na centalnom Trgu bana Josipa Jelačića. Na Trgu kralja Tomislava, u blizini Glavne železničke stanice, treba obići spomenik pomenutom kralju, dok je na Trgu maršala Tita "Sveti Juraj u borbi sa zmajem". Jedan od najpoznatijih Hrvata, Ivan Meštrović, autor je "Zdenca života" koji je postavljen 1912. ispred Hrvatskog narodnog kazališta.

Najveća hrvatska sakralna građevina - Zagrebačka katedrala - jedna je od najpoznatijih zagrebačkih znamenitosti. U njenoj riznici čuva se neprocenjivo blago, predmeti iz vremena od XI do XIX veka, kao i grobnice poznatih Hrvata. Crkva Svetog Marka iz XIII veka takođe je jedno of glavnih obeležja Zagreba koja se nalazi na Trgu Svetog Marka, zajedno sa Sabornicom i Banskim dvorima. Kula Lotrščak nekada je bila jedan od zaštitnih znakova grada, a sa vidikovca se pruža predivan pogled na Zagreb i bližu okolinu. Turistički vodiči nikako ne zaobilaze zgradu HNK, Meštrovićev paviljon ni Dolac, pijacu u najstrožem centru grada.

Jedno od najromantičnijih zagrebačkih šetališta i odredište ljubitelja umetnosti je park Zrinjevac, dok je Mirogoj jedno od najlepših groblja u Evropi, kao prava umetnička galerija na otvorenom.

City break
Pored kongresa i simpozijuma, Zagreb je idealna city break destinacija. U svako doba godine, zahvaljujući atraktivnosti i saobraćajnoj dostupnosti, grad pruža zanimljive kulturne, zabavne, rekreativne i druge sadržaje, što gosti "upotpunjuju" gastronomskim doživljajima i shoppingom. Pored zaista mnogo zanimljivosti, u turističkom programu je i Segway City Tour - svetski turistički hit i jedinstveno iskustvo zagledanja grada na Segwayu. U ponudi je i Zagreb Card, dnevna i trodnevna kartica čiji kupci imaju razne povlastice: od besplatne vožnje gradskim prevozom, do vrednih popusta u muzejima, pozorištima, koncertnim dvoranama, restoranima, buticima, kao i pri korišćenju rent-a-car usluge.
(Izvor: zagreb-touristinfo.hr; foto: flickr.com by ruscca)

Pogledajte mapu grada OVDE!
Tourist-info - 
OVDE!
Najpovoljnije avio karte rezervišite 
OVDE!
Najbolje ponude i hotelski smeštaj pronađite 
OVDE!