Grčka - ponude avio karata, aranzmana i hotela

Avio karte

Direktan let
Let u jednom pravcu
Povratni let:

Pretraga hotela

Pretraga aranžmana avio prevoz

Aranžmani
Hoteli!

Avio karte, hotel i aranžmani za gradove

Zanimljive informacije o ovoj zemlji

Solun je početna stanica za sve destinacije na Halkidikiju, sa prelepim plažama, odličnim barovima i diskotekama i istorijskim atrakcijama.

Jedna od najvećih luka na Balkanu najveći je sajamski centar, a ovde se održava i najveće bijenale grčke dijaspore.  

Dosta hrišćanskih i vizantijskih spomenika po velikim bulevarima, trgovima i parkovima, nalaze se na Uneskovoj listi Svetske baštine.

Grad je bogat muzejima, galerijama, a najznačajnije građevine su Gradski arheološki muzej, Galerijeva kapija, Bela kula - simbol grada, Gornji grad, Aristotelov trg, OTE toranj, nekoliko crkava i gradsko morsko šetalište duž Nikis avenije.

Veoma važno mesto je i Srpsko vojničko groblje na Zejtinliku, na kom su smešteni grobovi srpskih, francuskih, italijanskih, engleskih i ruskih vojnika poginulih u borbama i proboju Solunskog fronta u Prvom svetskom ratu.

Nekoliko gradskih plaža nagrađeno je plavom zastavicom Evropske unije, a najpopularnija je Agia Triada, na 25 kilometara od centra grada. Pored kupanja, većina plaža ima odličnu ponudu sportova na vodi, a nekoliko je pogodno i za surfovanje.

Tokom cele godine u Solunu se održavaju veliki festivali - filmski, muzički, sportski... Noćni klubovi su uvek krcati, a atraktivni su i bioskopi na otvorenom. Naravno, odlična je ponuda u restoranima sa grčkom i internacionalnom kuhinjom.
(Priredio: Nenad Mandić; foto: flickr by tm-tm)