Dominikanska Republika - ponude avio karata, aranzmana i hotela

Avio karte

Direktan let
Let u jednom pravcu
Povratni let:

Pretraga hotela

Pretraga aranžmana avio prevoz

Aranžmani
Hoteli!

Avio karte, hotel i aranžmani za gradove

Zanimljive informacije o ovoj zemlji

Posle sticanja nezavisnosti 1844. godine, zemlja je prolazila kroz periode nelegitimne vlasti sve dok Hoakin Balager nije postao predsednik 1966. godine. Danas, u zemlji u kojoj živi oko 10 miliona ljudi, turizam je vodeća grana rastuće privrede.

Avanturistički nastrojeni turisti mogu da uživaju u raznovrsnim predelima koji se sastoje od kišnih šuma, pustinjskih prostranstava, alpskih zona i močvara sa mangrovima. Dominikanska Republika je raj za ljubitelje šetnji, brdskog biciklizma i sportova na vodi. Karipska muzika i plesovi, egzotična hrana i piće i upečatljiva kolonijalna arhitektura glavnog grada Santo Domingo upotpunjuju ponudu.

Nema velikih varijacija u temperaturi tokom godine, ali ih ima u količini padavina. Ostrvo se nalazi usred pojasa uragana i na udaru je žestokih oluja od juna do oktobra, sa periodima poplava, ali i suša. Teren mahom čine neravne visoravni i planine koje presecaju plodne doline.

Nacionalni parkovi: Los Haitises, Jaragua, Armando Bermudez, Parque Nacional del Este i dr.

Regioni: Metropolitanski, Istočna visoravan i Istočna obala, Istočni Cibao i Zaliv Samana, Zapadni Cibao i Severna obala, Enrikiljo dolina i Jug.

Najprometniji je privatni aerodrom u mestu Punta Kana (PUJ), na istočnom delu ostrva.