Španija - ponude avio karata, aranzmana i hotela

Avio karte

Direktan let
Let u jednom pravcu
Povratni let:

Pretraga hotela

Pretraga aranžmana avio prevoz

Aranžmani
Hoteli!

Avio karte, hotel i aranžmani za gradove

Zanimljive informacije o ovoj zemlji

Glavni grad sa najvećom nadmorskom visinom u Evropi (665 m) nalazi se kod Sijera de Gvadarame visoke 2.429 m, dok je u blizini i dolina Enares. Leta su toplija i suvlja, a zime hladnije nego u primorskim gradovima u Sredozemlju. 

Iako je Madrid jedan od gradova sa najbogatijim noćnim životom, turistima je poznatiji kao grad u kome se nalazi tzv. muzejski trougao, koji čine Muzej Prado, Nacionalni muzej i umetnički centar Kraljica Sofija i Muzej umetnosti Tisen-Bormenica. El Prado je jedan od najpoznatijih muzeja sveta u kojoj se nalaze slike Goje, El Greka, Van Goga, kao i jedno od najpoznatijih dela svetske baštine Pikasova "Gernika". Posebno interesantan i potpuno različit od ostalih muzeja je Muzej šunke (Museo de Jamón), u kome šunka visi na tavanicama i zidovima. Postavka ovog čudnog muzeja stalno se menja kako bi sveže mirisala.

Pored stadiona klubova Atletiko, Rajo Valjekano i Hetafe, u Madridu je smešten i stadion "Santjago Bernabeu" najpoznatijeg svetskog fudbalskog kluba, Reala. Posetite i mesto na kom je nastala korida - Las Ventas Bullring. U ovom gradu igra se i najbolja košarka u Španiji (Estudijantes i Real), ali i jedan od teniskih turnira iz serije Masters 1000.

Tokom cele godine u španskoj prestonici se održavaju najrazličitije manifestacije, ali su pravi doživljaji - proslava Nove godine i večeri flamenka, pogotovo u klubu "Corral de la Moreria".

Najpoznatije šoping-destinacije su Sol-Salamanca i područja oko ulica Chueca i Fuencarral, a najveća madridska buvlja pijaca El Rastro otvorena je samo nedeljom.

Kao da niste bili u Madridu, ako niste prošetali parkovima Retiro i El Kaprićo, videli fontanu Galapagos, obišli Botaničku baštu ili probali tapas u jednom od nekoliko stotina odličnih restorana.
(Priredio: N. Mandićfoto flickr.com by gacabo)

 

 

Mapu grada pogledajte OVDE!
Zvaničnu prezentaciju grada pogledajte OVDE!
Najpovoljnije avio karte rezervišite OVDE!
Najbolje ponude i hotelski smeštaj pronađite OVDE!